Rijvaardigheid verbeteren met een caravantraining

Het is niet iedereen gegeven om zonder wat extra oefening de auto- caravancombinatie moeiteloos te manoeuvreren.

Op de camping aangekomen moet de combinatie vaak tussen slagbomen door en via smalle paadjes naar de kampeerplek worden gedirigeerd. Eenmaal bij de kampeerplek aangekomen moet de caravan op de gewenste plaats worden gezet.

Als er dan geen helpende hand aanwezig is, of als u het liever op eigen kracht wilt doen en de luxe van een caravanmover ontbreekt, dan staat u er alleen voor. Door het steeds zwaarder worden van de caravan kunt u deze soms nog nauwelijks met de hand verplaatsen. Op zo'n moment is de vaardigheid om met een caravan aan de haak te kunnen manoevreren erg handig.

Maar ook in situaties waarbij u tijdens de vakantiereis in dat kleine dorpje net even de verkeerde afslag neemt, hierbij een tegenligger tegen komt, en zo gedwongen wordt om met de caravan achteruit te rijden. Enige handigheid in manoevreren is dan natuurlijk een uitkomst.

Soorten caravantrainingen

Binnen onze verkeersscool worden verschillende soorten trainingen aangeboden, welke zijn zo ingericht dat in een korte tijd belangrijke vaardigheden kunnen worden opgedaan. Deze trainingen bestaan uit één of meerdere dagdelen en zijn vrij intensief. Omdat niet elke caravanrijder over dezelfde vaardigheden beschikt -er zijn immers beginnende en meer ervaren caravanners- wordt maatwerk aangeboden in de vorm van diverse trainingen.

Zo zal een aankomende of beginnende caravanner behoefte hebben aan uitleg in basisvaardigheden, zowel in theorie als in praktijk. De meer ervaren caravanrijder kan zijn zelfvertrouwen vergroten door bepaalde rijvaardigheden te oefenen zoals het achteruit links en rechts inparkeren, het rijden op de juiste toerentallen, het inhalen, het anticiperen op onoverzichtelijke verkeerssituaties, het wegrijden op hellingen, etc.