Veelgestelde Vragen

Wat moet ik meenemen naar mijn rijexamen (rijbewijs B)?


Voor het rijexamen heeft u een ingevuld zelfreflectieformulier nodig. Verder heeft u een geldig legitimatiebewijs (paspoort/ID) nodig en een handjevol geluk.

Wanneer heb ik een aanhangwagen rijbewijs nodig?


Voor het rijden met een aanhangwagen achter uw auto heeft u soms voldoende aan uw autorijbewijs (B). Het kan ook zijn dat u een aanhangwagen rijbewijs (BE) nodig heeft. Dit wordt bepaald door het gewicht van uw auto en het gewicht van uw aanhangwagen. Wilt u weten of u voor een bepaalde combinatie voldoende heeft aan alleen uw autorijbewijs (rijbewijs B<)? Of dat u toch in het bezit dient te zijn van een aanhangwagenrijbewijs. Kijk dan even naar onderstaand schema. Hier wordt weergegeven wanneer u voldoende heeft aan het autorijbewijs en wanneer u in het bezit moet zijn van het aanhangwagenrijbewijs.

Hoe snel kan ik mijn aanhangwagen rijbewijs halen?


Bij ons is het al mogelijk om in 1 dag of in 2 halve dagen uw rijbewijs E achter uw B-rijbewijs te halen. De rijlessen worden gegeven met een Mercedes Viano en een dubbelassige aanhanger.

Wat zijn de exameneisen voor het BE-examen?


Voor het 'E achter B'-rijbewijs hoeft u nog geen theorie certificaat te halen. Het CBR toetst tijdens het examen of u met een aanhangwagen veilig in het verkeer kunt deelnemen. Op de juiste wijze rekening houdt met de beperkingen (qua rijden en zicht) en of u er goed mee achteruit kunt rijden. Achteruitrijden kan zowel in een rechte lijn, als een bocht achteruit. Ook toetst het CBR of u kennis voldoende is met betrekking tot lading, papieren, welke aanhangwagens door welke auto's getrokken mogen worden en de wettelijke eisen die er aan de intichting van een aanhangwagen gesteld worden.